Health Day logo

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Facebook

Ιχθυέλαια: Ένα από τα σημαντικότερα δώρα της θάλασσας
Εκτύπωση E-mail

Το ιχθυέλαιο παράγεται από την σάρκα λιπαρών ψαριών όπως σολομού, ρέγκας, σκουμπριού, κλυπέας, σαρδέλας και πέστροφας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Η πραγματική αξία των ιχθυελαίων εντοπίζεται στην περιεκτικότητά τους στα παραπάνω στοιχεία.

 
Όταν το αδυνάτισμα γίνεται εμμονή
Εκτύπωση E-mail

Aποφασίσατε να κάνετε δίαιτα είτε για αισθητικούς είτε για λόγους υγείας, όμως η απόφαση αυτή δεν είναι τόσο αθώα. Πολλοί, αντί να απευθυνθούν σε κάποιον ειδικό, προτιμούν να ακολουθήσουν κάποιες συμβουλές, αμφιβόλου προελεύσεως με αποτέλεσμα περνώντας ένα διάστημα δύο – τριών εβδομάδων να μην προκύπτει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 
Η σόγια στην πρόληψη του διαβήτη
Εκτύπωση E-mail

Ο J.M.Mbanya, Πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας για τον Διαβήτη (International Diabetes Federation) σε πρόσφατη συνέντευξή του στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι ο διαβήτης αποτελεί για την παγκόσμια υγεία το tsunami του 21ου αιώνα.

 

 
Ο μύθος της αφυδάτωσης
Εκτύπωση E-mail

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει από το περιβάλλον σας, ότι χρειαζόμαστε 8 ποτήρια νερού την ημέρα για να είμαστε πλήρως ενυδατωμένοι. Ακόμη, έχετε ακούσει ότι από τη στιγμή που νιώθετε διψασμένοι έχετε ήδη φτάσει σε ένα υψηλό ποσοστό αφυδάτωσης ή ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι χρόνια αφυδατωμένοι.

 

 
Γλυκαντικές ύλες στην εγκυμοσύνη
Εκτύπωση E-mail


Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η γυναίκα εμφανίζει συνήθως ιδιαίτερες διατροφικές ανησυχίες. Η ευθύνη για τη ζωή που μεγαλώνει μέσα της, την κάνει να φροντίζει περισσότερο τη διατροφή της.

 
Μετακατοχικό σύνδρομο: Η αιτία της παχυσαρκίας;
Εκτύπωση E-mail

Το βασικότερο χαρακτηριστικό του μετακατοχικού συνδρόμου ήταν η κατανάλωση τροφής σε αφθονία, όταν αυτή ήταν διαθέσιμη. Όπως ήταν φυσικό, το μέγεθος των μερίδων των βασικών τροφίμων άρχισε να μεγαλώνει. Ενώ κατά την διάρκεια της κατοχής έλειπαν τα απαραίτητα τρόφιμα για την επιβίωση, οι επόμενες γενιές των Ελλήνων έφτασαν στην ακριβώς «αντίπερα όχθη», αυξάνοντας κατά πολύ το μέγεθος των μερίδων τους.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 Επόμενο > Τέλος >>
Σελίδα 11 από 11