Health Day logo

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Facebook

Διατροφή και δυσάρεστη αναπνοή
Εκτύπωση E-mail

«Τίποτα δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην κοινωνική και επαγγελματική σας ζωή. Ούτε τα μικρόβια στα ούλα, στα δόντια και στη γλώσσα σας», αναφέρει η οδοντίατρος Steven N. Green. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι 90 εκατομμύρια άνθρωποι που νοιώθουν ντροπή για την αναπνοή τους, είναι να προσέξουν την διατροφή τους και τα διάφορα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα.

 

 
Βότανα: Πώς συμβάλλουν στην πνευματική και ψυχική υγεία;
Εκτύπωση E-mail

Αρωματίζουν το φαγητό μας, δημιουργούν πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς, ενισχύουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένων τροφίμων και αποτελούν και πρώτη ύλη για μαγειρικά «πειράματα» στην κουζίνα μας…. Τι άλλο προσφέρουν όμως τα βότανα στην υγεία μας;

 

 
Η σημασία του πρωινού στην προσπάθεια απώλειας βάρους
Εκτύπωση E-mail

Πόσες φορές έχετε φύγει το πρωί απ’ το σπίτι με άδειο στομάχι; Μπορεί αυτό να είναι συνηθισμένο στους ρυθμούς της σύγχροννης κοινωνίας, ωστόσο δεν είναι ό,τι καλύτερο, ούτε για την υγεία, αλλά ούτε για τη γραμμή σας!

 

 
Ένα πορτοκάλι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα;
Εκτύπωση E-mail

Αυτό έδειξε μία πρόσφατη έρευνα. Πρόκειται για ένα νέο εύρημα από τη μεγάλη προοδευτική μελέτη Nurse’s Health Study, που παρακολουθεί εδώ και 14 χρόνια σχεδόν 70000 γυναίκες στη Μεγάλη Βρετανία.
Στην έρευνα αυτή, μελετήθηκε η επίδραση των φλαβονοειδών και των υποκατηγοριών τους στην εμφάνιση Αγγειακού Εγκεφαλικού Επεισοδίου.

 
Η διατροφή στην εγκυμοσύνη
Εκτύπωση E-mail

Οι διατροφικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες επιδράσεις πρωτίστως στη μητέρα αλλά και στο βρέφος. Η διατροφή της μητέρας κατά την περίοδο της σύλληψης αποτελεί ένα σημαντικό καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη και την ανάπτυξη του εμβρύου και επομένως μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόνισαν οι ομιλητές κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που οργάνωσε η Β’ Πανεπιστημιακή Μ/Γ Κλινική του Νοσ. «Αρεταίειο», με θέμα «ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ».

 
Ιχθυέλαια: Ένα από τα σημαντικότερα δώρα της θάλασσας
Εκτύπωση E-mail

Το ιχθυέλαιο παράγεται από την σάρκα λιπαρών ψαριών όπως σολομού, ρέγκας, σκουμπριού, κλυπέας, σαρδέλας και πέστροφας. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ΕPA (εικοσιπεντανοϊκό οξύ) και DHA (δοκοσαεξανοϊκό οξύ). Η πραγματική αξία των ιχθυελαίων εντοπίζεται στην περιεκτικότητά τους στα παραπάνω στοιχεία.

 
Σελίδα 11 από 12