Health Day logo

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Facebook

Δέκα βήματα για να μειώσουμε τη μερίδα του φαγητού μας
Εκτύπωση E-mail

 

Συμβουλές για να μειώσουμε τη μερίδα του φαγητού μας και να μην έχουμε πρόβλημα με το βάρος μας, δίνει ο διαιτολόγος - διατροφολόγος Κωνσταντίνος Κούτσικας.

 
Η μπίρα κάνει καλό στην... καρδιά
Εκτύπωση E-mail

Ευεργετική δράση στην καρδιά και τα αγγεία φαίνεται ότι έχει η μπίρα. Η κατανάλωση 400 ml μπίρας, δηλαδή ποσότητας λίγο μεγαλύτερης από ένα κουτάκι εμπορίου και εντός των προτεινόμενων ορίων για τους υγιείς ενήλικες άνδρες (που είναι έως δύο κουτάκια μπίρας καθημερινά), μπορεί να δράσει ευεργετικά στη λειτουργικότητα της καρδιάς και των αγγείων. Αυτό προκύπτει από επιστημονική μελέτη του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Λαϊκό».

 
Οδηγός επιβίωσης στο εστιατόριο
Εκτύπωση E-mail

Γράφει ο Παρασκευάς Παπαχρήστος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Αναρωτιέμαι πώς γίνεται να βγαίνω σε εστιατόριο και να τρώω υγιεινό φαγητό; Μήπως είναι σωστότερο, όσο κάνω δίαιτα να αποφεύγω τις εξόδους που εμπεριέχουν γεύμα; Πρόκειται για μια συνηθισμένη ερώτηση. Η αλήθεια είναι ότι ήδη κάποια εστιατόρια εκδίδουν διατροφικές πληροφορίες για τα μενού τους, όμως τα περισσότερα δεν το κάνουν.

 
Μύθοι και αλήθειες για το αλάτι
Εκτύπωση E-mail

Το αλάτι έχει βαθιές ρίζες στο ελληνικό τραπέζι, από τις εποχές που το ελληνικό νοικοκυριό είχε περιορισμένους τρόπους για να συντηρεί και να νοστιμεύει τις τροφές. Η ψύξη και η κατάψυξη έχουν μειώσει την ανάγκη χρήσης του αλατιού, όσον αφορά στη συντήρηση των τροφίμων, η επίκτητη όμως συνήθεια του ιδιαίτερα αλατισμένου φαγητού έχει παραμείνει στους Έλληνες.

 
Φαρίν Λακτέ Nestlé - Η πιο μεγάλη ιστορία
Εκτύπωση E-mail

 

Ξέρατε ότι η Φαρίν Λακτέ Nestlé ήταν η πρώτη βρεφική τροφή στον κόσμο που παρασκευάστηκε το 1867 από τον φαρμακοποιό Henri Nestlé; Ο Henri ήταν το 11ο από τα 13 παιδιά μιας οικογένειας που όμως επλήγη, όπως πολλές άλλες την εποχή εκείνη, από την υψηλή νηπιακή θνησιμότητα εξαιτίας της φτώχειας, των κακών συνθηκών υγιεινής και του υποσιτισμού. Το γεγονός ότι ‘έχασε’ πρόωρα τα μισά του αδέρφια, τον έκανε ιδιαίτερα ευαίσθητο στις δοκιμασίες των μικρών παιδιών και μεγαλώνοντας αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις και τους οικονομικούς του πόρους στην προσπάθεια εξεύρεσης μιας κατάλληλης τροφής για μωρά. Έτσι, μία μέρα χάρη στην ανακάλυψή του κατάφερε να σώσει τη ζωούλα ενός παιδιού, του μικρού Wanner!

 
Sweete Stevia, η «ζάχαρη» της χιλιετίας
Εκτύπωση E-mail

 

Η Sweete, ένα φυσικό επιτραπέζιο γλυκαντικό από φύλλα stevia, είναι πλέον διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά και ως φυσικό γλυκαντικό χωρίς θερμίδες, εναλλακτικό της ζάχαρης και των συνθετικών γλυκαντικών ουσιών, μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τρόφιμα και ροφήματα με γλυκιά γεύση, χωρίς ενοχές. Με άλλα λόγια, διευρύνει τις «γλυκές» διατροφικές μας επιλογές, χωρίς επιπλέον θερμίδες!

 
Σελίδα 9 από 11